Rune fulgte sin strategi ved kun at slå jern fra tee, og så helt undgå høje indspil. I stedet blev putteren hans hemmelige våben – om det så var 20-30 meter udefra green!

Fundamentet til sejren blev lagt på 2. dagen på Al Maaden banen, hvor vi for første gang i DA-Masters historie (og i de mere end 25 år GreenTime er kommet regelmæssigt i Marokko) oplevede regn. Marokkanerne var glade, men deltagerne knap så glade, ikke mindst fordi regnen var fulgt af en ualmindelig isnende kold vind. Men under de meget vanskelige forhold viste Rune Bak exceptionel styrke, og spillede en runde i ren par! Det gav med 5 slag på banen en runde i 68 netto og dermed en føring. I tredje runde, denne gang på Assoufid banen, fulgte han op med en runde i netto par, og så var der fem slag til de nærmeste forfølgere. Det var bl.a. de to ”Nordmænd”, Erik Jacobsen og Jan Jelmo, Dan Andersen og Søren Duval.

Vejret var helt ideelt på finaledagen på Assoufid banen med temperaturen omkring 22 gr. og høj solskin. Efter 12 huller var der kun 3 slag, der skilte Søren Duval og Rune Bak, men et vendepunkt skete på det udfordrende 14. hul par 5, med split-fairway og mange farer både venstre og højre om hullet. Rune Bak scorede en vigtig birdie, og Søren Duval løb ind i en ti’er efter et møde med en greenbunker!

Med sikkert spil kørte han rutineret sejren hjem og kunne modtage de øvrige deltageres hyldest. Vanen tro afholdtes en improviseret overrækkelse af pokalen ved 18. green. Der var udlovet en Hole In One præmie på banens 158 m. lange 12. hul udsat af Green Time og K-Finans, men der var desværre ingen, der løb med de kr. 100.000.