4 par kæmpede om at få deres navn på pokalen for Best Friends Foursome, der går helt tilbage til 1996

Finalen, som de havde vundet adgang til ved at vinde en af de tre Best Friends turneringer på hhv. Lübker, Lydinge og Simon’s i 2022 (og i et enkelt tilfælde på Lübker i 2021), gik til Agadir med indlogering på de to hoteller, Hyatt Regency og Hyatt Place. Vejret var med deltagerne i denne uge i januar, hvor temperaturen lå stabilt omkring de 25 grader og høj sol, hver dag!

Hyatt Regency ligger med egen adgang til stranden ud til Atlanterhavet, mens Hyatt Place ligger på golfbanen, Tazegzout, hvor de tre første runder blev spillet. De sidste to runder blev spillet på Golf les Dunes og Golf du Soleil. Sidstnævnte faldt bedst i deltagernes smag, og det er da også den bane, hvor arrangøren, Green Time, har afholdt flest DA-Masters turneringer, og hvor 2023 udgave også skal afholdes d. 7.-14 marts i år.

De to første runder for finalisterne på Tazegzout var træningsrunder, mens selve finalen blev afholdt over tre runder, en på hver af de ovennævnte. Finalen blev afholdt som Fourball (hvor det bedste resultat af de to på hvert hul tæller), på den første og sidste runde, mens den mellemste runde blev afholdt som en ”aggregate”, hvor begge scores talte.

Tommy og Birgitte Knudsen lagde sig i spidsen efter førstedagen med 47 point (individuelt scorede de hhv. 32 og 34 point). Efter andendagen, hvor begge scores talte lå de stadig godt til med 49 point og en total på 96, 9 slag foran Lisa og Laura Nyegaard fra Simon’s Golf Club med 87 og Frank og Anne Grethe Niebuhr fra Lübker med 85. Jesper Hyllested og Lars Peter Thomsen fra Næstved havde kun en teoretisk chance for at vinde pokalen.

Sidste runde spilledes på Golf du Soleil, som faldt i alles smag, og der blev da også scoret bedst her af samtlige. Laura og Lisa var nok dem, der syntes bedste om banen for med hhv. 40 og 39 point, og en fourball score på 47 lykkedes det dem at indhente de 9 slag på Tommy og Birgitte og vinde med kun to slags margin!

Udover de 8 finalister have 6 andre købt sig plads på rejsen, og som altid var det sociale samvær prioriteret højt, med blandede startgrupper og fælles middage.

Se resultaterne HER