Pia Skovgaard fra The Scandinavian havde dagen over alle dage, da hun deltog i WAGC I Næstved, søndag d. 11. juni. Med 13 bedre end handicap præsterede hun simpelthen den laveste score nogensinde i WAGC’s danske historie. Vi har før haft 11 under (flere af dem faktisk), men denne her brød gennem lydmuren!

Det var atter en fantastisk sommerdag i Næstved, hvor en usædvanlig østenvind gav hjemmebanespillerne en lille fordel. De tørre hårde fairways gav også gode lange drives – William Rasmussen, Næstved, i gruppe 4, hcp. 15,5-20,4, drivede f.eks. 8. green og havde eagle put! Greens var gode, tog godt imod og rullede true, så betingelserne for at score lavt var til stede. Men man skal ikke undervurdere Næstved banen, for selv om der var meget hjælp at hente, bliver dårlige slag stadig straffet. Det måtte hjemmebanespilleren, Henrik Frederiksen sande. Efter at være startet ud med en triplebogey, havde han hentet så meget, at han var 7 bedre end hcp. med kun tre huller tilbage. Men ak, det endte med kun en bedre end hcp. og lige præcis ikke nok til at gå videre til Landsfinalen i C-rækken.

Heldigste kvinde i mere end en forstand blev Pia Skovgaard, da hun også vandt lodtrækningen blandt de deltagende kvinder om en et flot duftsæt og lækre badehåndklæder fra ZONE.

Nærmest pinden fra K-Finans blev vundet af Mikael Henriksen fra Køge med 5,73 m. på det udfordrende hul 1.

De fire ZONE-præmier blev vundet af:

  1. Lars Peter Thomsen, Næstved, 70 netto (-2)
  2. Henrik Frederiksen, Næstved, 71 netto (-1)
  3. Niels Henning Jensen, Næstved, 71 netto (-1)
  4. Henrik Olsen, Simon’s, 74 netto (+2)

De fire rækkevindere blev (begge deltagere i A-rækken havde allerede kvalificeret sig til Landsfinalen):

B-rk: Per Jørgensen, Værebro, 77 netto (+5)

C-rk: Lars Silberg Hansen, The Scandinavian, 71 netto (-1)

D-rk: William Rasmussen, Næstved, 66 netto (-6)

E-rk: Pia Skovgaard, The Scandinavian, 59 netto (-13)

Carsten Pedersen, Brian Eriksson og Pernille Midtgaard udbyggede deres føring som hhv. 1, 2 og 3 på Race to Morocco Ranglisten. De har alle spillet 7 turneringer. De 8 bedste tæller til ranglisten, så efter næste turnering kan de begynde at spekulere i at få udskiftet den dårligste placering pointmæssigt. Andre deltagere vil også lettere kunne se, hvor gode deres chancer er for at blande sig. Men med top ti, som adgangsgivende til en gratis rejse til Morocco Masters d. 9.-16. marts i Agadir næste år, er der alle muligheder åbne endnu!

Der er vigtige turneringer i kalenderen i den næste tid: D. 24. og 25 juni WAGC i Mollerup og Lübker. D. 2. juli WAGC i Greve (Vi arbejder på at få en sjællandsk bane mere til d. 1. juli!), Best Friends Foursome på Lübker d. 6.-. juli og Race to Phuket på Lübker d. 8. juli. Tilmeld jer på https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1030#/customer/316/schedule

Se din placering på ”Verdensranglisten” på https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1030#/orderofmerit/194441