I overført forstand naturligvis – men vi har set os nødsaget til at flytte vores meget populære Best Friends Foursome turnering fra Barsebäck til Vasatorp.

Vasatorp står ikke tilbage for Barsebäck på nogen måde; Tournament Course er i 2020 kåret til Sveriges 11. bedste bane (Sveriges bedste i 2015, 16 og 17) og Classic Course er kåret til Sveriges 25. bedste. Ganske pænt, når man tænker på, at der er næsten 500 baner! Begge baner er designet og re-designet af Steve Forrest fra Hills og Forrest (Henrik Bergqvist har faktisk selv besøgt Classic Course sammen med Steve Forrest, mens ombygningen stod på).

Hotellet, vi har valgt, er Helsingborgs bedste, Radisson Blu Metropol, der er centralt beliggende i den spændende kystby ud til Øresund.

Baggrunden for at flytte turneringen med kort varsel er mildest talt usædvanlig, og vi synes, det er rigtigst at fortælle den til jer.

Da vi bookede 2020 Best Friends turneringen brokkede vi os til Barsebäck over, at de hævede prisen igen, hvilket de har gjort stort set hvert år siden vi afholdt turneringen første gang i 2015. De lovede os så, at de ikke ville hæve prisen i 2021. De skrev således:

”Jag ser såklart en större möjlighet att samarbeta i framtiden så jag har pratat med ledningen, så håller vi detta pris 2021. Då inkluderar det inflationshöjning á 3 % och fria Range bollar.”

Man tog i mod vores booking for 2021. Oprettede sågar turneringen i Barsebäcks egen Golfbox, så medlemmer og andre kunne se arrangementet og blokeringen af starttider.

For mindre end to uger siden modtog vi en henvendelse fra Barsebäck, der udbad sig detaljer om vores arrangement. Det syntes vi, var lidt underligt, al den stund, at det var en gentagelse af tidligere års arrangement. Vi svarede med detaljeret program og vedhæftede mailen fra 2020.

Dertil svarede man, at man havde fået nye ejere, der vil tage resortet i en ”anden retning”, og den pris, vi nu skulle betale, var kr. 1.200 højere, end det vi betalte i 2020. Vi har så argumenteret med, at vi havde en aftale og på skrift var lovet samme pris som i 2020. At vi er de første gæster på hotellet efter en renovering over sommeren, og de måske kunne vælge at se det som et ”åbningstilbud” til alle de her danskere, der kommer fra klubber over hele landet. Vi lægger trods alt mere en kr. 100.000 plus forbrug i løbet af de 2-3 dage, som arrangementet varer. Men det har været som at slå i en dyne.

Man svarede at man ikke følte sig forpligtet af den tidligere administrations løfter:

”De priserna du hänvisar till är från 2019 och från ett bolag som idag inte finns, inte heller något som övertagits av det nya bolaget.  

Med allt som hänt och händer på anläggningen så har vi nya direktiv och nya förutsättningar som i allra högsta grad gynnar våra gäster.”

Vi er ikke i tvivl om, at Barsebäck har godt af en opstramning. Men vi blev bragt i en umulig situation. Vi kunne ikke bede vores gæster, der allerede havde købt et produkt, om at betale mange flere penge for det. Og vi kunne ikke selv løfte differencen og tage et stort tab. Man skulle ikke have taget imod vores booking uden at forberede os på en prisstigning. Det virker dybt uprofessionelt at komme med den 3 uger før vores turnering. Hvordan de troede, vi ville reagere, er nok det mest mærkelige. Tænkte de, ”nå, det betaler de da gerne” eller?

Vi er forbløffede og skuffede over, at Barsebäck vil behandle os på denne måde efter vi i mere end 25 år har lagt arrangementer der, lige fra store Pro-Ams med ET-tourspillere, store co-days med 80 deltagere med overnatning til vores Best Friends arrangementer.

Vi er meget taknemmelige for, at vi kan spille Vasatorps to fantastiske baner, der vil være helt i top til vores besøg. Vi skaber selv vores fest og skal nok få nogle dejlige dage i Helsingborg!

Programmet for Best Friends Foursome er nu:

Torsdag d. 5. August

Kl. 11.00 Registrering

Kl. 11.55 Løbende start på Classic Course

Kl. 19.30 2 retters middag på Radisson Blu Metropol

Fredag d. 6. August

Kl. 08.00 Morgenmad på Radisson Blu Metropol

Kl. 11.20 Løbende start på Tournament Course

Kl. 17.00 (ca.) Præmieoverrækkelse med præmier fra ZONE, Titleist og K-Finans, samt naturligvis, vinderrejsen til Marokko!

Se Vasatorps flotte baner HER Se Hotel Radisson Blu Metropol HER

Det koster kun kr. 1.995 per person at deltage Læs mere og tilmeld jer HER