De danske landshold ved dette års noget specielle udgave af Verdensfinalen i World Amateur Golfers Championship gjorde sig stærkt bemærket ved præmieoverrækkelsen i Kuala Lumpur i Malaysia

Frank Jelmo var med for første gang. Han vandt B-rækken ved landsfinalen på Lübker i år med 74 netto (34 stabelford point) og opnåede en flot 5. plads individuelt i sin række. ”Det er det største jeg nogensinde har været med til!”, fortalte Frank efterfølgende, ”Det at stille op for sit land og deltage i en turnering med 450 deltagere fra 40 lande slår alle andre turneringer, du kan deltage i Danmark. World Amateur Golfers er længder foran!”, var Franks vurdering.

For første gang nogensinde vandt Danmark par-turneringen, World Amateur Golfers Invitational, da Kurt Altenburg og Michael Pedersen fra Køge golfklub efter 4 runder var bedste hold! Der var også placeringer individuelt til de to herrer med en 2. og 3. Plads! Per Jørgensen og Brian Eriksson fik en hæderlig 9. plads ud af hele 80 to-mandshold. Henrik Bergqvist vandt 2. præmie i A-rækken i Invitational og gjorde det dermed én bedre end finalen for 3 år siden på Borneo.

I nationsturneringen World Amateur Golfers Championship var Danmark også flot repræsenteret med en 2. og en 4. Plads for holdene fra 2020 og 2021 udgaven af turneringen. Også her gjorde flere sig bemærket i de individuelle rækker! Jacob Larsen blev nr. 2 i D-rækken, John Beider blev nr. 3. i E-rækken, Christian Skotte og Søren Norlander blev hhv. nr. 2 og 3 i C-rækken.

Danmark deltog med 29 spillere og hele tre 5-mands landshold fra 2020, 2021 og 2022, i det Verdensfinalen har været aflyst indtil i år. I Invitational stillede vi med de tre to-mandshold fra ”Race to Malaysia” og derudover 4 to-mandshold.

Programmet i Verdensfinalen er tæt. idet der spilles to træningsrunder og fire turneringsrunder. Hver morgen kører busserne til de 4 baner og for at der ikke skal opstå forsinkelser, er der politi-eskorte med ud til hver bane!

Læs mere om turneringen HER